Alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

Onze diensten
Alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

Een no-brainer, zoals we deze slogan bij Tjellens noemen. En je zult het met ons eens zijn. Maar hoe ziet dat ‘samen’ er eigenlijk uit? Er zijn 3 onderdelen die hierin een belangrijk aandeel hebben: 1. Ecosystemen, 2. RPO, of ook wel Recruitment Proces Outsourcing en 3. Marketing Cloud Campagne.

Ecosystemen
Het definiëren van de arbeidsmarkt gaat heel verschillend afhankelijk van hun individuele perspectief. Recruiters en bedrijven zien hun vacatures, potentiële kandidaten en overcapaciteit in hun eigen gelederen. Werkzoekenden werpen hun blik op vacaturesites en freelancers richten zich op projectplatformen. Het ecosysteem van de arbeidsmarkt omvat al deze belanghebbenden en perspectieven. In het volgende webinar gaan we in op Ecosystemen van de Arbeidsmarkt

Technologisch ontwikkelingen
Naast recruiters, werkzoekenden, freelancers, studenten en stagiairs, omvat het totaalbeeld ook coaches, uitzendbureaus, het onderwijs maar ook open projecten en bedrijven. Daar komen dan onvervulde vacatures, carrièremogelijkheden en alle andere factoren bij die in dit verband een rol spelen. Zo’n ecosysteem wordt al snel complex. Maar het biedt ook talrijke mogelijkheden die veel verder gaan dan het werkterrein van één enkel bedrijf. Tjellens heeft overzicht over deze mogelijkheden en past AI- en BIG DATA-technologie toe bij loopbaanbegeleiding en werving- en selectieprocedures. Klik op –meer informatie- over deze technologie.

RPO: Recruitment Proces Outsourcing
Kom je zelf niet toe aan het werven van nieuwe medewerkers? Of heb je moeite met het vinden van de juiste kandidaat en zoek je iemand die je hierbij ondersteunt? RPO is de oplossing. Daarmee haal je professionele recruitment in huis en behoud je flexibiliteit.

Recruitment Process Outsourcing, is een samenwerking tussen een bedrijf en een recruitment professional. RPO omschrijven we ook wel als Recruiter on Demand of ook wel als rent-a-recruiter. Deze specialist neemt het recruitment-proces deels of compleet van je over. Bij ons blijf je als klant de proceseigenaar en maak je telkens de keuze voor (gedeeltelijk) uitbesteden of zelf werven. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze manier van werven. Het biedt flexibiliteit en professionele ondersteuning bij werving en selectie. Werven op deze wijze geeft 88% kans op een succesvolle invulling van de vacature.

Cloud Marketing
Hoe genereer je een kwalitatieve match op jouw vacatures want dat is een uitdaging op zicht in de huidige arbeidsmarkt. Simpelweg volstaan met een uitingen op de website is niet meer voldoende. De ervaring met Marketing Cloud heeft Tjellens in 2021 een 87% matchingscore opgeleverd en dat is gezien de ontwikkelingen binnen de sectoren techniek, logistiek en administratief, waarin wij hoofdzakelijk actief zijn, een uitstekende score. Met Cloud Marketing bereiken we niet alleen meer en betere kandidaten maar krijgen we ook inzicht in de interesse van onze doelgroepen. Waardoor we bij volgende campagnes nog beter verbinding leggen tussen ‘vraag en aanbod’. Dus daar profiteer jij als zoekende partij direct van. Wij zijn in staat gerichter te targetten met als doel een duurzame match met jouw vacature.