fbpx

Jungian Type Index – Persoonlijkheidstest

De Jungian Type Index (JTI) is gebaseerd op de theorieën van Carl Jung en ontwikkeld door de Noorse psychologen Hallvard E. Ringstad en Thor Ødegard. De uitkomst van deze test geeft inzicht in iemands persoonlijke voorkeur en persoonlijkheidstype.

De JTI biedt zelfinzicht en inzicht in groeimogelijkheden. Er komen concrete aanknopingspunten uit om samenwerking en communicatie met anderen direct te verbeteren. Er is geen goed of fout. Het gaat om de volgorde van iemands voorkeuren en hoe deze optimaal te benutten.

Vier dimensies leiden uiteindelijk tot zestien verschillende typebeschrijvingen. We hechten grote waarde aan de persoonlijke uitleg van de uitkomsten van de JTI.

Alleen consultants met een JTI-accreditatie mogen een evaluatie uitvoeren. Bij Tjellens zijn dit:

  • Bob van den Berg
  • Erik Schulenberg

“JTI biedt meerwaarde voor werknemer én werkgever. Door ze de JTI test te laten doen krijgen wij als werkgever meer inzicht in de voorkeuren van onze mensen. En kunnen daarmee rekening houden in de samenstelling van teams en afdelingen. De samenwerking en communicatie wordt aanzienlijk beter doordat collega’s begrip hebben voor elkaar omdat ze weten waar iemands voorkeur ligt.”