Lunchtijd!

Privé: Bianca ten Pas 06/21/2019

De lunchtijd is bij ons op kantoor een veel besproken onderwerp. Het is ook een sociaal gebeuren want wij lunchen samen, heel gezellig. Ik was benieuwd hoe de lunchtijd in andere landen wordt besteedt en ging op onderzoek uit.

Lunchen in Nederland

Ik vind het altijd wel snoezig. ’s-Ochtends als ik naar mijn werk rij zie ik mensen fietsen met een broodtrommeltje onder de snelbinder. Het overlevingspakket voor de hele dag. Ik associeer dit beeld met de de legendarische afleveringen van Debiteuren Crediteuren waarop de heren elkaar ’s ochtends de vraag al stelden: “Wat heb jij d’r op?”

Nederlanders lunchen dus doorgaans met meegebrachte zelf gesmeerde boterhammen, dubbelgevouwen in een broodtrommel. Eventueel aangevuld met een stukje fruit on the side, of (als het feest is) misschien zelfs wel een krentenbol.

In het buitenland gaat het iets anders, zij hebben wat meer variatie dan dat wij kennen.

Creatieve lunches in het buitenland

Frankrijk en Italië staan er bijvoorbeeld om bekend dat de lunch vaak ook uit een wijntje (of meer) bestaat. Ze eten sowieso buiten kantoor en sluiten ook steevast af met een kop goede koffie. Fransen eten bij voorkeur een simpel broodje met ham, maar kiezen wel voor een lekker dessert. In India bestaat de lunch uit verschillende soorten curry en dhal (gedroogde linzen, bonen of erwten) en het kopje chai (thee) mag zeker niet ontbreken. In Brazilië wordt “tussen de middag” vaak een stoofpot van bonen en vlees gegeten (ik overweeg te gaan emigreren). En in Oostenrijk pakken ze flink uit, want zij vinden de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Zij kiezen daarom voor een warme maaltijd. Een schnitzel op je bord is dus geen uitzondering daar.

Minder creatieve lunches

Onze Oosterburen houden het makkelijk. Zij schuiven graag aan in de bedrijfskantine waar veelal de currywurst met friet wordt gegeten. In Engeland worden de kant en klare sandwiches en soep aangeboden als tussentijdse maaltijd. Maar in Amerika begrijpen ze er het minste van: Daar wordt iets makkelijks achter de computer weggewerkt, zoals een pizzapunt met een grote cola.

Inspiratie

Heb je voldoende inspiratie opgedaan? In deze link doe je nog wat andere ideeën op. Of ga je volgende week voor de schnitzel in het broodtrommeltje in plaats van de bruine boterham? Ik zal het hier bij Tjellens ook eens voorstellen…. Wordt vervolgd 🙂

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, jou adviseert en ontzorgt. Wil je weten wat Tjellens voor je kan betekenen in een werving en selectie traject? Bel ons gerust op 074-7508818.

Ben je nieuwsgierig naar meer blogs van Bianca? Lees ze hier.