fbpx

Blog: Bijzondere kledingvoorschriften op de werkplek

Tijdens deze zomerse en soms erg warme dagen, is het kledingvoorschrift bij werkgevers weer het  gesprek van de dag. Het onderwerp haalt zelfs het landelijke nieuws: Mogen werknemers korte broeken dragen? Kunnen teenslippers op kantoor? Iedereen heeft er zo zijn of haar mening over.

Sommige werkgevers hebben echter een protocol opgesteld wat er wel en niet gedragen mag worden op de werkplek. De volgende werkgevers hebben wel heel bijzondere kledingvoorschriften op de werkplek.

De meest veeleisende werkgever

Om maar meteen met de meest extreme te beginnen: De Zwitserse bank USB heeft wel heel veel eisen. Zij hebben een kledingprotocol opgesteld van maarliefst van 44 pagina’s waarin de eisen voor mannen en vrouwen apart zijn weergegeven. Ik noem er een paar. Zo moeten de mannen iedere maand naar de kapper. Dames dienen vleeskleurig ondergoed te dragen. Ook aan het dragen van sieraden wordt paal en perk gesteld: De dames mogen maximaal 7 sieraden dragen en de mannen maximaal 3. Eén geluk overigens: overhemden mag je niet zelf wassen of strijken. Hier zal menigeen dan wel weer blij van worden.

Andere vreemde eisen

Harrods in Londen kan er ook wat van. De vrouwelijke werknemers moéten make-up dragen. En met alleen een likje mascara kom je niet weg. Nee, je dient in ieder geval foundation, blush, mascara, eyeliner, lipstick, lip potlood en lipgloss te gebruiken. Het is maar goed dat ik daar niet werk.

Warenhuis West End in Engeland verplicht de vrouwen hoge hakken te dragen op de werkplek. Dat zou lachen worden als Tjellens dat van mij zou vragen…

Een werkgever in Amerika had ook wel een bijzondere eis, of beter gezegd een verbod. Hij verbood vrouwen het haar in een paardenstaart te dragen.  Waarom? Geen idee, het is ook nergens te vinden.

Eisen van bekende bedrijven in Nederland

KLM eist dat piercings en tatoeages bedekt dient worden met kleding. Persoonlijk vind ik deze eis wel begrijpelijk, maar KLM verbiedt daarnaast aan iedereen een “extreem kort kapsel” te dragen. Die vind ik dan wel weer vreemd.

GVB (een openbaar vervoerder in Amsterdam) verbiedt medewerkers om een ketting boven het uniform te dragen. Dit leidde tot een rechtszaak. Eén van haar medewerkers droeg vanwege  geloofsovertuiging een ketting met een kruis eraan. Dit werd verboden door de werkgever, maar de werknemer was het er niet mee eens en heeft de rechter een uitspraak laten doen over deze kwestie. De rechter heeft de werkgever opgelegd een armband voor de medewerker te kopen, voorzien van een kruis. Deze mag hij wel dragen.

Kortom, er zijn een hoop kledingvoorschriften voor de werkplek. Gelukkig is in Nederland in de wet heel veel vastgelegd wat werkgevers mogen vragen. Wij kunnen ons dus met een gerust hart blijven bezighouden met onze eigen mening over de open schoenen, mouwloze shirts en de korte broeken van onze collega’s.

Bianca ten Pas

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met u meedenkt, u adviseert en ontzorgd. Wilt u ook advies over een openstaande functie binnen uw bedrijf? Bel ons gerust op 074-7508818