fbpx

Blog: “De beste sollicitatieblunders”

Solliciteren is voor de ene persoon erg spannend, een ander ziet het gewoon als netwerkgesprekje onder het genot van een kop koffie. Het is maar net welk type persoon je bent, hoe je hiermee omgaat. In mijn loopbaan heb ik al het één en ander aan sollicitatie-ervaring opgedaan en ook een hoop sollicitatieblunders meegemaakt. Te leuk om niet te delen: De beste sollicitatieblunders.

Een raar mailadres

Tegenwoordig zien we geen brieven meer per post, bijna alles gaat digitaal. Bij sommige bedrijven vul je zelfs een sollicitatieformulier in via de bedrijfswebsite. Doorgaans wordt een CV en motivatie verstuurd per mail. Helemaal goed, maar let op het e-mailadres dat je gebruikt.

Zo werkte ik ooit voor een organisatie die chauffeurs bemiddelde bij transportbedrijven. Ik kreeg daar een sollicitatie met e-mailadres: “zuiplap@….nl” Lekker handig!

Onjuist geadresseerde motivatiebrief

Nog zo’n blunder: een motivatiebrief kopiëren van je vorige sollicitatie en dan vergeten de bedrijfsnaam in je brief te veranderen. Ooit heb ik ook eens een brief ontvangen met de juiste bedrijfsnaam, maar hier was de sollicitant vergeten de bestandsnaam aan te passen. Mijn reactie als ontvanger: Niet geïnteresseerd in ons bedrijf, dus: helaas…

Blunders tijdens een gesprek

Ga er maar even voor zitten, want hier gaat een hoop mis:

De eerste is natuurlijk te laat komen (en niet melden dat je de afgesproken tijd door omstandigheden niet kunt halen) . Veel te vroeg op je afspraak verschijnen kan overigens ook irritatie opleveren. En zo wil je een gesprek niet starten…

Nog zo’n leuke: Je accent tijdens een gesprek proberen om te buigen naar (zogenaamd) ABN. Niet doen! Het komt erg on-echt over. Terwijl de gesprekspartner juist een gesprek met je wil om je te leren kennen. En je afkomst moet je überhaupt niet verloochenen.

Oncomfortabele kleding en schoenen: heel gevaarlijk!  Trek aan wat comfortabel zit en waar je letterlijk goed mee uit de voeten kunt. Zo kwam er ooit een dame binnen op hoge hakken, die haar enkel ernstig verzwikte. Nadat wij haar enkel met natte theedoeken hadden gekoeld (en haar tranen hadden gedroogd met een tissue), gaf ze toe dat ze vrijwel nooit op hakken liep.

Geen schrijfmateriaal meenemen is ook een misser. Persoonlijk vind ik het heel vreemd dat sollicitanten alle informatie die zij krijgen kunnen onthouden. Door aantekeningen te maken, laat je jouw interesse zien.

Ook erg: De vragen over jezelf niet kunnen beantwoorden. De meeste mensen vinden het moeilijk om over zichzelf te praten. Dat hebben wij (vooral hier in het oosten des lands) vaak ook niet geleerd. Maar, je moet wel kunnen vertellen wie jij als persoon bent. Jouw gesprekspartner wil jou immers (zoals eerder genoemd) in een gesprek beter leren kennen. Wees hierop voorbereid! Vraag in jouw omgeving hoe mensen jou als persoon ervaren. En vind je het moeilijk om dit te vertellen? Benoem dat dan gewoon,  dat is niet zo moeilijk…

Nou, de laatste dan in deze rij… Teveel praten: een doodsteek. Sommige mensen hebben zoveel te vertellen dat zij overwegend aan het woord zijn. Op zich niet zo erg, maar kijk in ieder geval of jouw gesprekspartner niet afhaakt tijdens je verhaal. Beetje jammer…

Geen opvolging

Niets meer van je laten horen na een sollicitatie helpt ook vaak niet. Dat geldt natuurlijk voor de potentiële werkgever, maar ook voor de sollicitant. Laat (ook na een afwijzing) gewoon even weten hoe je het gesprek hebt ervaren.

Ik kan nog wel even doorgaan met schrijven, want je maakt wat mee als recruiter. Maar laat je alsjeblieft niet teveel inspireren door deze sollicitatieblunders. Bereid je goed voor, en blijf vooral jezelf! Dan wordt solliciteren ineens veel minder spannend.

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, jou adviseert en ontzorgd. Wil jij weten wat Tjellens voor je kan betekenen? Bel ons gerust op 074-7508818