fbpx

Blog “Goede voornemens op het werk”

Nadat de tijd even stil lijkt te hebben gestaan tijdens de feestdagen, zijn we afgelopen week weer begonnen met werken. De één doet net of er niets gebeurd is en gaat op de oude voet verder, de ander gaat het hélemaal anders doen dit jaar. We nemen ons van alles voor. Wat zijn jouw goede voornemens op het werk?

Algemeen bekende goede voornemens 

De meest bekende voornemens zijn natuurlijk: stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten. Deze kennen we allemaal wel. Hartstikke goed als je dit tot het einde van het jaar redt, want een goede gezondheid is immers van invloed het functioneren van werknemers.

Goede voornemens van werknemers

Op werkgebied zijn er ook wel wat goede voornemens te bedenken. Er zijn natuurlijk werknemers die hebben besloten dit jaar echt carrière te gaan maken. Dit kan bij de huidige werkgever zijn of erbuiten. Er zijn ook mensen die gedurende de vakantieperiode hebben ervaren er meer te willen
zijn voor hun kinderen en daarom minder te willen werken. Òf mensen die eindelijk de gewenste opleiding willen gaan volgen. Misschien heb jij jezelf zelfs voorgenomen om van baan te gaan veranderen.

Goede voornemens van organisaties

Nou weet ik niet òf ze bestaan, maar ik hoop dat ook organisaties goede voornemens hebben. Er valt namelijk nog wel het één en ander te verbeteren zo her en der. In het afgelopen jaar is ons het nodige opgevallen in werving en selectie trajecten. Als wij eens wat suggesties mogen geven vanuit onze ervaring uit het voorgaande jaar, dan zouden dit enkele goede voornemens van organisaties kunnen zijn:

1. Ik ga mij meer verdiepen in de huidige arbeidsmarkt. Ik laat mij bijpraten door experts en deel deze kennis in de organisatie
2. Ik kijk meer naar wat een sollicitant te bieden heeft, ik ga luisteren naar zijn ambitie en leg het CV tijdens het gesprek terzijde
3. Ik snor onze kernwaarden weer eens op en ga er naar handelen
4. Ik kijk in een werving en selectietraject naar een goede balans tussen de persoonlijkheden in de organisatie ter bevordering van een fijne werksfeer
5. Ik ga ervoor zorgen dat de arbeidsvoorwaarden aan de huidige arbeidsmarkt zijn aangepast, zodat ik meer kans heb om nieuwe medewerkers naar ons bedrijf te trekken.
6. Ik ga goed letten op onze huidige medewerkers. Ik faciliteer hen in een goede werk- / privébalans en houd hen vitaal
7. Ik ga kennis delen met andere organisaties om ons bedrijf sterker te maken
8. Ik ga voor minimaal 90% werkplezier in mijn werkweek. Ik straal dit plezier uit en deel dit met mijn collega’s

Ik hoop je wat inspiratie te hebben meegegeven voor het nieuwe jaar. Uiteraard sta ik en mijn collega’s bij Tjellens ervoor open om al deze voornemens vanuit onze expertise met je te bespreken en hierover van gedachten te wisselen. Succes met de eerste loodjes en wellicht inspireert deze opsomming je zelfs voor meer of andere goede voornemens op het werk.

Bianca ten Pas,
Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, jou adviseert en ontzorgt. Wil je weten wat Tjellens voor je kan betekenen in een werving en selectie traject? Bel ons gerust op 074-7508818.

Wil je meer blogs lezen van Bianca ten Pas? Klik dan hier.