fbpx

Blog: “Help! De wereld vergaat”

Dat wij Nederlanders een druk volkje zijn, dat is wel bekend. Maar zo voor het aanbreken van de zomervakantie lijkt de toerenteller nog eens extra op te lopen. Al het werk lijkt af te moeten voordat de vakantie start. Maar waarom leggen wij ons allemaal deze druk op? Denken we soms dat de wereld vergaat?

Nederlanders zijn van nature al druk. We werken dagelijks minimaal 8 uur achter elkaar, gunnen ons slechts een half uurtje pauze tussen de middag  (maar lang niet altijd), vliegen van hot naar her en denken aan het einde van de dag: “wat heb ik nu eigenlijk gedaan vandaag?”

Herkenbaar?

Ik denk dat je deze hectiek wel herkent. En eerlijk, als ik mijzelf de spiegel voorhoud geld dit ook voor mij, hoor. Maar ik vraag mij wel oprecht af waarom wij met z’n allen de druk nog eens extra opvoeren voordat wij op vakantie gaan. Waar is dat voor nodig?

In de vakantieperiode zijn er immers gewoon nog collega’s die jouw lopende zaken kunnen overnemen, toch? Of als dit niet het geval is, dan is het bedrijf waar je voor werkt wellicht wel voor een paar weken gesloten. Nou, dat zou toch een hoop stress moeten wegnemen zou je denken.

Vakantiestress

Hoe wij nu omgaan met deze opgelegde vakantiestress helpt ons niet om ontspannen op vakantie te gaan. Misschien dat we daarom ook geen geduld hebben bij de incheckbalie op het vliegveld en chagrijnig worden als de rij bij het tankstation wat langer is dan normaal. Of, erger nog, dat wij massaal gestressed over de snelweg gaan lopen als er een file staat op de weg naar Schiphol. In mijn optiek is de oorzaak dat wij overstressed aan onze vakantie beginnen. Zonde toch?

Relax

Ik hoop dat wij Nederlanders wat gaan leren van de mensen waar wij onze vakantie doorbrengen.  Kijk bijvoorbeeld naar de mediterraanse landen.  Een sièsta van 2 uur is heel normaal. ’s Ochtends om 10:00 uur beginnen ook. Zij werken echter ’s avonds wel langer door, maar na alle drukke werkzaamheden eten zij lekker buiten de deur en drinken een drankje tot in de late uurtjes. Dat klinkt toch heel relaxt? Waarom kan ons volkje dit niet?

Mijn doel is om straks uitgerust op mijn vakantiebestemming in Griekenland aan te komen zodat ik de energie heb om iets van het land te kunnen zien, van het heerlijke eten te kunnen genieten en vooral vol energie weer terug te komen in Nederland. Ik hoop alleen dat tegen die tijd de wereld niet is vergaan…

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met u meedenkt, u adviseert en ontzorgd. Wilt u ook advies over een openstaande functie binnen uw bedrijf? Bel ons gerust op 074-7508818

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter