fbpx

Blog: “Maak van een waardeoordeel een waardevoordeel”

Een waardeoordeel vormen over een ander is menselijk. Wij oordelen allemaal. Ik ook, ondanks dat ik mij er mateloos aan kan storen wanneer anderen het doen. Wij oordelen in het dagelijks leven, maar helaas ook in ons werk, waar dit niet altijd even handig is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wij mensen gaan waarderen zoals zij echt zijn? Dus zonder een waardeoordeel te geven aan iemand? Wij geven je tips:

Oorzaak

Het vormen en het uitspreken van een oordeel is makkelijk. De meeste mensen zijn geneigd in hokjes te denken en zijn daarnaast ook veelal volgzaam. Wanneer één persoon een oordeel uitspreekt wordt dit 9 van de 10 keer door een ander bevestigd, zonder dat zij er echt over nadenken. Denk aan de uitspraak: “Dat is een lelijk schilderij!” De ander zal dit oordeel vaak bevestigen door te zeggen “Ja, dat vind ik ook”. En het zelfs nog bekrachtigen met de woorden “Spuuglelijk!”

Vaak denken we dat oordelen gericht is op andere mensen. Maar dit blijkt niet het geval. Roos Vonk (hoogleraar psychologie) zegt in een artikel dat zij schreef: “Degenen die (vaak onbewust) onzeker zijn, hebben het meeste plezier om de afgang van anderen en oordelen het hardst.”

Een waardeoordeel komt dus voort uit onze eigen onzekerheid. Door het geven van een oordeel, haal je een ander naar beneden, waardoor jij jezelf beter voelt. Je beperkt jezelf in denken. Je denkt immers vanuit de mening hoe de wereld volgens jou in elkaar steekt, wat jij normaal vindt en wat je gewend bent.

Gevolg

Maar de wereld en mensen zijn heel vaak anders dan je denkt. Achter een korte bevinding hoe iemand op jou overkomt of wat iemand zegt, zit vaak een veel groter verhaal. Jouw gevormde mening hoeft nog niet de uiteindelijke realiteit te zijn. Door te oordelen blijf je ook steken in deze denkwijze en sta je niet open voor andere meningen, denkwijzen en inzichten. Best jammer.

Aanpak

Het uitschakelen van oordelen is niet makkelijk. Het zit immers in onze natuur. Laten we eens beginnen met de gedachte dat je niet persé overal een mening over hoeft te hebben. Schakel de gedachte “wat vind ik hiervan” simpelweg eens uit.

En als je dan toch oordeelt (want dat blijven we ongetwijfeld doen), maak er dan jouw persoonlijke mening van en geen algemene waarheid, door bijvoorbeeld te zeggen “Ik vind het haar van die vrouw lelijk”, in plaats van “Het haar van die vrouw is lelijk”. Hierdoor kan het gesprek worden vervolgd met de vraag waaróm jij dat vindt. Veel interessanter!

Geef anderen de tijd en de ruimte te laten zien wie zij echt zijn. Ik begrijp heel goed dat het soms frustrerend is te zien dat andere situaties wat minder slim inrichten dan dat jij zou doen. Maar luister of kijk eens wat daar achter zit. Het kan een ongelofelijk boeiend of aangrijpend verhaal zijn.

Observeer en stel vragen over wat je waarneemt. Als iemand tijdens een persoonlijk gesprek steeds weg kijkt, hoeft dit nog niet te betekenen dat iemand ongeïnteresseerd of onzeker is. Misschien heeft iemand een zichtpunt nodig om niet afgeleid te worden en daardoor beter na te kunnen denken over het antwoord dat hij gaat geven. Dat kan natuurlijk ook.

Deze tips zou je eens kunnen inzetten om een waardeoordeel uit te schakelen. Met name voor mensen die met werving en selectie te maken hebben, is het belangrijk zonder een oordeel te handelen om uiteindelijk tot het beste resultaat te komen. Bovendien is het veel leuker en interessanter om de informatie over je heen te laten komen zonder er meteen iets van te vinden. Uiteindelijk dus meer waarde en voordeel!

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, jou adviseert en ontzorgt. Wil je weten wat Tjellens voor je kan betekenen in een werving en selectie traject? Bel ons gerust op 074-7508818