fbpx

Blog: “Van stresskip tot haantje”

De één is een stresskip, de ander een haantje. Je ziet waarschijnlijk meteen een persoon voor je als je deze typeringen leest. Maar wat als je de stresskip en een haantje in één hok zet? Of erger nog meerdere van één soort bij elkaar? Je leest de consequenties in dit blog.

De stresskip
De stresskip staat voor een persoon die niet goed met stress kan omgaan. De stresskip ervaart het dagelijks leven als zeer gehaast en vindt dat alles perfect moet. De stok ligt heel hoog en daar word je zenuwachtig van, logisch.

Het haantje
Het haantje daarentegen vindt aanzien heel belangrijk. Hij wordt vaak herkent aan de geldingsdrang die hij heeft. Dit individuele belang gaat voor het teambelang, wat in een kippenhok natuurlijk niet zo lekker werkt.

Het haantje en de stresskip in een organisatie
Net als dat je deze twee samen in een kippenhok zet, matchen beide niet zo lekker in een organisatie. De stresskip heeft last van het gedrag van het haantje, want de druk die deze opvoert komt nog eens bovenop de alledaagse haast en de drang tot perfectie. Door het feit dat de stresskip hinder
ondervindt van het haantjesgedrag wordt het haantje ook niet blij. Hij maakt er immers geen sier mee dat zijn persoonlijke doelen niet worden gehaald. Laat staan de gehele organisatie, die is er ook niet bij gebaat dat het doel niet wordt bereikt.

Een goede balans
Hieruit blijkt wel dat er anderen nodig zijn om de balans in het hok (of organisatie) goed te krijgen en te houden. Kippen met andere eigenschappen. Verbinders die ervoor zorgen dat het graan niet door alle hanen wordt opgepikt maar dat anderen ook wat te eten krijgen. Maar hoe vind je die?

Persoonlijkheidsanalyse
Tjellens hanteeert een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsanalyse om eigenschappen en gedragingen in kaart te kunnen brengen. Het laat iemands sterk ontwikkelde eigenschappen en
minder sterk ontwikkelde eigenschappen zien en maakt het bijbehorende gedrag inzichtelijk.
Wij hebben recent de 100e persoonlijkheidsanalyse mogen uitvoeren. En tot nu toe herkende en erkende iedereen zijn of haar kenmerken en eigenaardigheden. De stresskippen vinden de resultaten
vaak confronterend, terwijl de haantjes over het algemeen reageren met “ja maar”.

Door het hanteren van deze tool brengen wij in kaart wie de haantjes en de stresskippen zijn en kunnen wij zien of het team wellicht kraait naar de broodnodige verbinders voor een goed uitgebalanceerd team.

Wil je meer weten over deze tool? En wil je ook een goede balans in jouw teams? Bel ons gerust voor meer informatie over deze persoonlijkheidsanalyse.

Bianca ten Pas,
Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met u meedenkt, u adviseert en ontzorgt. Wilt u weten wat Tjellens voor u kan betekenen in een werving en selectie traject? Bel ons gerust op 074-7508818

Nieuwsgierig naar meer blogs van Bianca ten Pas?  Lees ze hier