fbpx

Blog: “verbazing alom”

Je hebt van die momenten dat jij je ineens verbaasd over iets dat eigenlijk iedere dag opnieuw  gebeurd.  Zo had ik dat vanochtend.

Ik rij iedere werkdag (in een lange sliert auto’s) vanuit de Achterhoek naar Twente en kom iedere dag dezelfde auto’s tegen die in een lange rij vanuit Twente richting Achterhoek proberen te komen. Regelmatig staan we stil en kijken elkaar vanuit een ieders auto treurig aan.

Vanochtend dacht ik ineens: waar zijn we toch eigenlijk mee bezig met z’n allen?

Vanuit de overheid worden allerlei plannen bedacht om het milieu schoon en leefbaar te houden. We scheiden afval,  plaatsen zonnepanelen en kopen biologische producten. In de techniek worden er iedere dag weer nieuwe, ingenieuze uitvindingen gedaan en oplossingen bedacht. Dan vraag ik mij toch terecht af waarom wij dagelijks weer dezelfde afstand rijden en elkaar ook dagelijks kruisen?

Kan dit echt niet anders? Zijn mensen zich onvoldoende bewust dat er dichtbij hun eigen woonplaats ook interessant werk te vinden is? Durven mensen (nog) niet te switchen?  Of is het gras in een andere provincie daadwerkelijk groener?

Misschien erg hypocriet gedacht van mij, want ik ben natuurlijk wel één van de velen. En ik pieker er niet over ander werk te gaan zoeken in mijn woonomgeving.

Ben jij wel op zoek naar een technische baan, dichter bij jouw woonplaats? kijk dan eens op onze website voor het actuele vacatureaanbod: www.tjellens.nl

Is dit niet het geval? Zullen we dan op z’n minst naar elkaar zwaaien als we elkaar vanuit de auto weer eens ongelukkig zitten aan te staren?

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met u meedenkt, u adviseert en ontzorgd. Wilt u ook advies over een openstaande functie binnen uw bedrijf? Bel ons gerust op 074-7508818

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter