fbpx

Blog: “Waarom Willy Wonka’s chocoladefabriek een goed werkgever is”

Oompa loompa doompety doo… Een welbekend liedje uit het verfilmde boek Sjakie en de Chocoladefabriek. De fabriek van Willy Wonka met haar eigenaardigheden en bijzondere kenmerken. Ik ben van mening dat menig bedrijf aan deze onderneming een voorbeeld mag nemen. Waarom Willy Wonka’s chocoladefabriek een goed werkgever is, lees je in dit blog.

Vaste club mensen

Willy Wonka is oprichter en eigenaar van een chocolade en snoepgoedfabriek. Het is een opmerkelijk bedrijf, want niemand ziet ooit mensen naar binnen of naar buiten gaan. Dit komt omdat Willy heeft een vaste club medewerkers om zich heen verzameld: De Oempa Loempa’s. Zij wonen en werken in de fabriek. Deze groep werknemers zijn goed op elkaar ingespeeld, stralen ontzettend veel werkplezier uit, want ze doen immers iedere dag zingend hun werk. Dat wil toch iedereen?

Willy beloont haar “werknemers” op een bijzondere manier. Zij krijgen betaalt in cacaobonen, het favoriete voedsel van deze wezentjes, wat heel moeilijk verkrijgbaar is. Als je zo’n schaars goed als loon krijgt, dat moét wel motiveren toch?

Werkomgeving

De werkomgeving is heel aantrekkelijk gemaakt door de heer Wonka. De fabriek is een echt paradijs, met groene valeien waardoor een grote chocoladerivier stroomt. Voor zo’n werkomgeving kom je wel iedere dag je bed voor uit, lijkt mij zo.

Daarnaast ontwikkelt het bedrijf haar nieuwe producten, dus er wordt gewerkt aan innovatie. Zo maakt de fabriek heet ijs voor koude dagen en zijn er vierkante snoepjes gemaakt die rond lijken. Het zou mij enorm leuk lijken aan dergelijke bijzondere producten te mogen werken.

Toekomstgericht

Op een dag besluit Willy Wonka dat hij niet voor altijd snoepgoed kan blijven maken. Hij zoekt daarom opvolging voor zijn bedrijf en heeft hiervoor een leuke wedstrijd uitgeschreven. In 5 Wonka-chocoladerepen is een “golden ticket” verwerkt. Wie deze ticket in zijn reep aantreft mag de fabriek komen bezoeken. Uiteindelijk zijn dit 5 kinderen.

Willy bestudeert tijdens het bezoek het gedrag van deze kinderen. En ze hebben elk hun eigenaardigheden en gedragingen. Uiteindelijk wordt Sjakie verkozen tot nieuwe snoepgoedmagnaat omdat hij zich uitstekend gedraagt. Goed gedrag wordt dus beloond door deze werkgever.

Ook houdt Willy Wonka rekening met het sociale aspect. Sjakie komt uit een arm gezin. Omdat hij als opvolger is aangemerkt mag hij uiteindelijk met zijn hele familie in de chocoladefabriek wonen. Hierdoor wordt zijn leven een stuk dragelijker.

Zeg nou zelf, die Willy Wonka begrijpt de kenmerken voor goed werkgeverschap, waar of niet?

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, jou adviseert en ontzorgt. Wil je weten wat Tjellens voor je kan betekenen in een werving en selectietraject? Bel ons gerust op 074-7508818

Nieuwsgierig naar meer blogs van Bianca ten Pas? Lees ze hier.