fbpx

Blog “De één is de ander niet”

Werving en Selectie is een vak op zich. Het vinden van de juiste kandidaat voor een functie, is ons dagelijks werk. Dit begint al bij het bepalen waar onze opdrachtgever behoefte aan heeft binnen haar organisatie. Dan kijken wij welke competenties en persoonlijke eigenschappen daarvoor nodig zijn en zoeken de persoon hierbij.

Binnen ons werk zien wij helaas nog veel te vaak vacatures waarin werkgevers zoeken naar een nieuwe medewerker die niet bestaat. Onlangs hoorde ik een opdrachtgever nog zeggen: “Wij hebben een verkoper nodig die de klant kan overtuigen op basis van inhoudelijke technische kennis (details) en die alle netwerkborrels af gaat en makkelijk contacten maakt met mensen en deze onderhoud.”

Mis!

Helaas opdrachtgever: Hier gaat het mis. Wat u zoekt, bestaat namelijk niet. Iemand is namelijk òf sterk in analyses en details, òf is relatiegericht.

Met deze wetenschap hebben wij onze opdrachtgever gevraagd wat zij ècht nodig heeft. Is er behoefte aan veel nieuwe contacten? Of, zijn reeds bekende potentiële klanten te overtuigen met deskundig inhoudelijk advies?

Baserend op de branche waarin onze opdrachtgever zich bevindt, hebben wij het advies gegeven iemand te zoeken die de klant kan overtuigen op basis van inhoudelijke kennis. Laat die netwerkborrels dus maar achterwege, uw nieuwe klanten zijn hier niet te vinden.

Nu wij dit helder hebben, weten wij welke kerneigenschappen de nieuwe medewerker bij onze opdrachtgever onder andere moet hebben: Analytisch, Pragmatisch, Zelfstandig en Integer.

Opgelost!

Om deze eigenschappen bij de nieuwe medewerker te achterhalen, hebben wij een nieuw ontwikkelt assessment ingezet. En wat bleek? De nieuwe medewerker bestaat!

Deze persoon kan straks zijn sterk ontwikkelde eigenschappen inzetten in zijn nieuwe functie. Het uitoefenen van deze functie zal hem daarom van nature makkelijk af gaan, een duurzame oplossing dus. Zo blijkt maar weer: de één is de ander niet. Je moet gewoon de juiste hebben!

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met u meedenkt, u adviseert en ontzorgd. Wilt u ook advies over een openstaande functie binnen uw bedrijf? Bel ons gerust op 074-7508818

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter