fbpx

“Schrijnend personeelstekort”

In de media lezen en horen wij vaak: Er is een tekort aan personeel. Of misschien zelfs wel een schrijnend tekort. Ik stel mij echter de vraag of dit wel zo is: Is er daadwerkelijk een tekort? Of doen we gewoon iets niet goed met z’n allen?

In de wereld van werving en selectie houden wij ons  dagelijks te bezig met de match tussen vraag en aanbod. Onze technische klanten zoeken nieuwe medewerkers om voldoende capaciteit te hebben hun producten of diensten nòg beter en innovatiever te maken.

Kandidaten stappen momenteel over naar een andere bedrijven omdat zij willen leren,  zichzelf willen kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien. Een mooie match tussen deze twee, toch?

Wat gaat er dan mis?

Er zijn  altijd mensen die om welke reden dan ook moeten stoppen bij hun huidige werkgever. Jaarlijks studeren studenten af op de opleiding die zij hebben gevolgd, en latent werkzoekenden die een volgende loopbaanstap willen maken zijn er ook altijd. Dus vanwaar is er sprake van een tekort?

Ja, er zijn minder praktisch opgeleide jongeren. Ja, de faillissementen en reorganisaties nemen af (gelukkig) waardoor er minder gedwongen ontslagen op de arbeidsmarkt zijn, maar latent werkzoekenden zijn er wel. We moeten hen alleen weten te vinden en nieuwsgierig weten te maken naar de functie binnen jouw bedrijf.

Als we al een tekort hebben, hoe lossen we deze dan op?

Ik had het eerder in deze tekst over vraag en aanbod. De vraag naar personeel is groot. Dit betekent dat kandidaten het nu voor het kiezen hebben. Dus als zij uw vacature hebben gezien, hebben zij minstens 3 andere interessante functies ontdekt op het internet. Bedenk daarom waarom ze juist voor úw bedrijf zouden moeten kiezen en beschrijf dit in de tekst. Mijn tip aanvullend hierop is om clichés te vermijden (als: “het salaris is marktconform”). Maak iemand nieuwsgierig naar uw bedrijf en naar de functie!

En, als zij dan bij u solliciteren, neem de kandidaat dan serieus.  Handel adequaat: wacht niet te lang, maar beslis! En… doe de kandidaat een mooi aanbod waardoor hij of zij zich daadwerkelijk welkom voelt! Voor u het weet heeft u wèl een nieuwe medewerker en stelt u zich ook de vraag of er wel echt sprake is van een personeelstekort?

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met u meedenkt, u adviseert en ontzorgd. Wilt u ook advies over een openstaande functie binnen uw bedrijf? Bel ons gerust op 074-7508818

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter