fbpx

Blog: Hoe humor jouw leven kan redden

Humor, het is verkrijgbaar in verschillende soorten: De ene persoon vind voorspelbare humor leuk, de ander houdt van woordgrappen en bij sommigen gaat de voorkeur uit naar sarcastische humor. Maar één ding heeft het gemeen: Humor geeft ons een goed gevoel. Het leidt tot ontlading, het verlaagt angstgevoelens en helpt boosheid weg te nemen.

Anderen zeggen over mij wel eens dat ik alles weg lach, en dat klopt. Maar, ik ben trots op mijn humorvolle bestaan. Ik kan zelfs in moeilijke situaties een positief en grappig punt naar boven halen om de boel te verzachten. Daarom wil ik je (als humor-expert) graag meenemen in tips hoe humor jouw leven kan redden.

Begin de dag met een lach

Het klinkt cliché, maar is het niet. Als je de ochtend begint met een lach (bijvoorbeeld over iets stoms dat je ’s ochtends doet), verlicht dit jouw hele dag. Het geeft je letterlijk energie.

Maak een grapje als binnenkomer

Hoe leuk is het dat je ’s ochtends op je werk binnenkomt en met een grap kunt starten. Het helpt niet alleen jouzelf, maar ook jouw collega’s. Ooit las ik al eens dat een bedrijf een “humor-award” had ingezet voor een collega die humor op een gezonde manier in het bedrijf inzet. Doen!

Zoek de gangmaker op

Ben je zelf niet de humor-aanjager? Dat kan natuurlijk: niet iedereen is een geboren grapjas. Geen paniek: anderen kunnen óók jouw leven redden. Zoek gewoon de personen op die je aan het lachen maken en lach vrolijk met hen mee.

Gebruik humor als pijnstiller

Heb je pijn? Probeer het dan letterlijk weg te lachen. Kijk een comedy of een voorstelling van een cabaretier (net wat je aanspreekt) en je zult zien dat de pijn afzwakt. Dit is overigens wetenschappelijk bewezen.

Schrijf grappige voorvallen op

Er gebeuren dagelijks zoveel grappige voorvallen. Ook in je werk. Zo heb ik ooit in het bouwbedrijf waar ik werkte, een “wall of shame” gemaakt waar ik allerlei anekdotes en leuke voorvallen op plakte. Letterlijk de grappen in je gezicht. Ik kan er nu nog om lachen.

Gebruik social media als bron

Mijn collega vertelde recent dat hij zijn dag start met het lezen van grappige tweets (op Twitter). Je kunt je eenvoudig aanmelden bij humor-groepen op social media  (zoals “the best social media”). Eenvoudig op te zoeken en te volgen voor jouw dagelijkse portie lol.

Verspreidt humor

Hou humor niet alleen voor jezelf, maar geef af en toe ook wat aan een ander. Sommige mensen kunnen het heel hard gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de eenzame mensen onder ons. Humor kan in hun geval letterlijk levensreddend zijn.

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, je adviseert en ontzorgd. Wil je ook weten wat Tjellens voor jou kan betekenen? Bel ons gerust op 074-7508818