fbpx

Tjellens team wint Run Bike Run Borne!

De 26e editie van de Run Bike Run van Borne was een succesvolle voor de sporters van Tjellens. Het duo Thijs Theunissen en Rob Benerink pakte de overwinning. Het tweede duo, Ramon Mensink en Bob van den Berg, eindigde als 15e overall bij de teams en werd 5e bij de bedrijventeams.

Thijs Theunissen begon erg sterk aan het eerste looponderdeel. Waar de favorieten meteen hard erin gingen liep Thijs aanvankelijk wat afwachtend, met in het achterhoofd lichte spierklachten. Maar gaandeweg de eerste run schoof hij op naar voren, om in de laatste loopronde afstand te nemen en als eerste de wissel in te gaan. Ramon deed het ook keurig, maar begon wat te hard en kreeg last van de drukkende warmte. Als 13e kwam hij de wissel binnen en droeg het spreekwoordelijke stokje over aan Bob, die zijn kunstje op de fiets mocht vertonen. Rob Benerink zat toen al drie minuten op de fiets en reed steeds verder van zijn enige concurrent (Step One) weg.

Rob bleef uit handen van de jagende concurrentie door een zeer gedegen race te rijden. Na afloop zei hij ook heerlijk te hebben gefietst:”Het was heerlijk om niemand in de buurt te hebben. Ik kon zo prima mijn eigen race rijden en tempo bepalen.” Met een 17e fietstijd wisselde hij weer op Thijs, die wist dat hij de sterkste loper was. Het tweede team wisselde ongeveer 20 seconden later. Thijs wist dat hij niet meer volle bak hoefde te lopen om de overwinning binnen te slepen voor Tjellens. Bob reed een 61e fietstijd en moest wat plekken inleveren, maar Ramon deelde zijn tweede run keurig in en won nog weer zes plaatsen terug. Daarmee deed ook het tweede Tjellens team goed van voren mee!