fbpx

Vind vandaag jouw baan via Twitter!

Vandaag, 24 april 2017, is het Twitter Banendag. Werkgevers tweeten de hele dag vacatures onder de hashtag #JouwBaan. Hier kun je ook als werkzoekende handig op inspelen door te laten zien wat jij kan en zoekt.

Wat is de Twitter Banendag?

Samen met het UWV organiseert Twitter een online banenmarkt via #JouwBaan. Twitter wordt vaak al door werkgevers ingezet om hun meest recente vacatures te tweeten naar de buitenwereld. Op deze dag wil Twitter hier extra aandacht aan besteden en vraag en aanbod nog dichter bij elkaar brengen.

Twitter Banendag voor werkzoekenden

Gebruik Twitter vandaag om te zoeken naar banen in jouw richting en regio. Je kunt hiervoor in de zoekbalk (rechtsboven op je scherm) de term #JouwBaan invoeren. Alle banen die door werkgevers worden aangeboden onder de hashtag JouwBaan, staan nu in een overzicht op je scherm. Wil je zoeken op een bepaalde plaats of regio, type dan bijvoorbeeld als zoekterm ‘#JouwBaan Hengelo’. Alle vacatures waar beide woorden in worden genoemd, komen nu als zoekresultaat tevoorschijn.

Naast het zoeken op vacatures kun je Twitter ook inzetten om te laten zien wat jij zoekt. Schrijf een tweet waarin je aangeeft op zoek te zijn naar een baan. Zet hierin in ieder geval de functienaam en regio waar je wilt werken. Dus bijvoorbeeld ‘Baan gezocht! #secretaresse #Hengelo #JouwBaan’. Probeer hier creatief mee om te gaan: leuke tweets worden namelijk eerder geliked of geretweet. En zo bereik jij nog meer mensen!

Heb je nog geen account? Het is heel gemakkelijk om te starten met Twitter. Ga hiervoor naar de homepage van www.twitter.com en klik rechtsboven op ‘registreren’. Na je registratie kun je zelf tweeten of zoeken naar de term #JouwBaan.

Twitter Banendag voor werkgevers

Ben je werkgever en wil je jouw vacatures onder de aandacht brengen? Ga dan vandaag naar Twitter en schrijf in een berichtje van 140 tekens voor welke vacature jij iemand zoekt. Zorg ervoor dat je de term ‘#JouwBaan’ ook gebruikt. Zet daarnaast in ieder geval de functienaam en regio of plaats in het bericht.