Recruitment Process Outsourcing (RPO)

RPO is de meest innovatieve manier van recruiten en kenmerkt zich door een verregaande samenwerking tussen recruiter en klant. Basis is dat de klant bij Tjellens de proceseigenaar blijft en telkens de keuze kan maken voor uitbesteden of zelf werven. Bij uitbesteding acteert de verantwoordelijke Tjellens-recruiter praktisch als een flexibel in te zetten collega. Het zelf werven kan verder ondersteund worden met een goed vindbare ‘werkenbij’-website. Door het gekoppelde ‘werkenbij’-portaal is vacature- en kandidatenmanagement een zeer snel en efficiënt proces. De kandidaten hebben direct toegang tot dit portaal en houden zelf hun gegevens up-to-date. Ze houden inzicht in de voortgang van het sollicitatieproces.

De ‘werkenbij’-website zorgt voor optimale vindbaarheid van de vacatures en versterkt het werkgeversmerk, ook bij latent zoekende kandidaten. Daarnaast verstoort het de SEO van de ‘normale’ website van de klant niet.

RPO zorgt voor een kwantitatieve en hoog kwalitatieve instroom van personeel, en het verbetert daarmee de continuïteit van de organisatie. Tegelijkertijd wordt er een kostenbesparing gerealiseerd doordat de Tjellens expertise flexibel in te zetten is.

FME uitgave juni 2016: Flexibiliteit door RPO