fbpx

Hulp nodig bij de werving? Rent a recruiter!

Kom je zelf niet toe aan het werven? Extra ondersteuning nodig? Denk dan eens aan het tijdelijk in huren van een recruiter.
In vaktermen noemen we dit recruitment process outsourcing, kortweg RPO. RPO is de meest innovatieve manier van recruiten en kenmerkt zich door een verregaande samenwerking tussen (externe) recruiter en klant. De basis is dat de klant bij ons de proceseigenaar blijft en telkens de keuze kan maken voor (gedeeltelijk) uitbesteden of zelf werven.

Werven op deze wijze geeft een 93% kans op een succesvolle invulling van de vacature!

Bij uitbesteding acteert de Tjellens-recruiter als een flexibel in te zetten collega. Wij stellen de vacaturetekst op, stemmen de arbeidsmarktcampagne met u af, staan de sollicitanten te woord en zorgen voor een eerste screening. Eventueel in combinatie met een assessment. Hierbij kunnen we tevens gebruik maken van uw eigen website om zodoende ons en uw (social)netwerk te combineren in de zoektocht naar de latent werkzoekende kandidaat.

Het zelf werven kan verder ondersteunt worden met een goed vindbare ‘werkenbij’-website. Door het gekoppelde ‘werkenbij’-portaal is vacature- en kandidatenmanagement een zeer snel en efficiënt proces. De kandidaten hebben direct toegang tot dit portaal en houden zelf hun gegevens up-to-date. Ze houden inzicht in de voortgang van het sollicitatieproces.

De ‘werkenbij’-website zorgt voor optimale vindbaarheid van de vacatures en versterkt het werkgeversmerk, ook bij latent zoekende kandidaten. Daarnaast verstoort het de SEO van de ‘normale’ website van de klant niet.

RPO zorgt voor een kwantitatieve en hoog kwalitatieve instroom van personeel, en het verbetert daarmee de continuïteit van de organisatie. Tegelijkertijd wordt er een kostenbesparing gerealiseerd doordat de Tjellens expertise flexibel in te zetten is.

Kort samengevat:

  • Deze geïntegreerde aanpak biedt uw organisatie een maximale slagingskans om de vacatures in te vullen, met voor beide partijen een zakelijk voordeel;
  • Wij verzorgen het gehele voortraject inclusief aansluiting, gebruik van de website en arbeidsmarktcommunicatie;
  • Wij bieden dan ook een compleet dienstenpakket aan voor het vinden van de juiste kandidaat tot en met de onboarding van uw nieuwe medewerker;
  • Kortom, HR begeleiding afgestemd op uw wensen en budget.

Interesse of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op (074) 750 8818 of rechtstreeks met Bob van den Berg (06-4210 7944)

FME uitgave juni 2016: Flexibiliteit door RPO

Bel me vrijblijvend terug!
Ik wil wel iets meer weten over jullie concept.