fbpx

Teamontwikkeling

Teams en afdelingen zijn altijd in ontwikkeling. Zodra er iets verandert aan de status quo (intern of extern), kunnen er veranderingen of verstoringen in de verhoudingen ontstaan. Tjellens maakt voor u een training of workshop op maat om vraagstukken binnen teams op te lossen. Onderdelen daarvan zijn de Jungian Type Index (JTI) en Teamkompas.

De methodiek van Teamkompas is gebaseerd op het individuele JTI-profiel. Binnen Teamkompas worden deze voorkeursprofielen vergeleken met de daadwerkelijke rollen die teamleden vervullen.

Het team gaat in de training samen aan de slag, o.a. met het Teamkompas-werkboek.
Teamkompas gaat uit van het concept dat het werk binnen een team bestaat uit een aantal verschillende activiteiten, die als een keten met elkaar verbonden zijn.

De rollen worden verbonden met de voorkeurstypen, zoals we die kennen van de Jungian Type Index (JTI). Hiermee geeft het de individuele teamleden inzicht in hoeverre ze rollen vervullen die passen bij hun voorkeurstype.

Teamkompas kan nieuwe inzichten geven voor het vinden van de juiste persoon op de juiste plek in de keten van activiteiten binnen het team.