Aeronamic. In Vliegtuigen Draait Het om Ons!

Innovatie in Hightech is één van de redenen waarom Aeronamic internationale faam ten deel valt als een erkende internationale partner in de luchtvaartindustrie met het ontwerpen, ontwikkelen, testen, produceren, leveren en onderhouden van air management systemen en componenten.

Om een vooraanstaande positie in de luchtvaartindustrie te handhaven ontwikkelt Aeronamic innoverende, hoogwaardige technologieën en zijn teams van technici en wetenschappers constant bezig met onderzoek van nieuwe producten, alternatieve materialen en bedrijfsprocessen en naar nieuwe uitdagingen met het oog op de toekomst. Met de introductie van hoogwaardige PLM technologie professionaliseert Aeronamic haar Advanced Product Quality Planning (APQP).

Aeronamic heeft de rechten verworven voor de productie, onderhoud en reparatie van het compressor system voor de koeling van de avionica en de pantry’s voor alle versies van de Airbus A350 als ‘single source supplier’ in een lange termijn samenwerking.
Aeronamic ontwerpt en produceert de behuizing voor een vliegtuig veiligheidssysteem om de gevolgen van explosieve dampen in de brandstoftank te elimineren. Airbus heeft dit systeem gecontracteerd voor een groot aantal bestaande en nieuw te bouwen vliegtuigtypen.
In het Lockheed Martin F-35 Lightning II project levert Aeronamic de ‘Forward Module” van het Power & Thermal Management Systeem (PTMS) dat de energiehuishouding aan boord van het nieuwe Amerikaanse gevechtsvliegtuig regelt. Aeronamic is verantwoordelijk voor productie, final assembly en testen dat in Almelo plaatsvindt.

Aeronamic heeft een uniek contract gesloten voor de levering van 200 LC-400 Load Compressors dat het gevolg is van het vernieuwingsprogramma van de Amerikaanse Luchtmacht om haar wereldwijde vloot van sterk verouderde Boeing Stratotankers te vervangen.
In de ‘Centres of Excellence’ van Aeronamic worden naast complexe C2H (Casting to hog-out) onderdelen, turbinewielen en rotoren geproduceerd met extreme precisie en microscopische tolerantie en bestand tegen zeer hoge rotatiesnelheden. De gespecialiseerde medewerkers van Aeronamic bewerken complexe gietstukken en draaien, frezen, testen en meten elk onderdeel tot op de duizendste millimeter nauwkeurig voor veiligheid en kwaliteit. Speciale behandelingen als ‘shot peenen’ en balanceren worden in eigen beheer uitgevoerd en getest.
Recent is een exclusief lange termijn contract getekend met UTAS uit de Verenigde Staten voor de fabricage van ‘turbine wielen’ en andere complexe componenten voor de wereld luchtvaart industrie. Deze zullen door UTAS geïntegreerd worden in de systemen die zij voor een groot aantal vliegtuigtypen leveren.

In samenwerking met de TU Delft en het NLR heeft Aeronamic een vernieuwend ‘high-speed’ Electrische Starter generator en Control systeem met succes uitgetest. Aeronamic neemt deel aan ‘Clean Sky’, het Europees initiatief om de CO2 uitstoot en overlast in de luchtvaart aanzienlijk te reduceren.

Aeronamic is een autonome Nederlandse state-of-the-art ‘high-tech’ onderneming die zich onderscheidt door strak en efficiënt ingerichte bedrijfs- en productieprocessen.

Bij Aeronamic zijn 155 professionele medewerkers werkzaam in de hoofdvestiging te Almelo en het productiebedrijf in Sibiu in Roemenië waar Aeronamic een nieuw ‘Centre of Excellence’ heeft gestart als meest recente schakel in de ‘global supply chain’, een gebalanceerd wereldwijd netwerk van leveranciers en partners van Aeronamic die zorgt voor een waarborg voor optimale efficiëntie en lagere kosten.

Aeronamic Aircraft Subsystems Logo