Collectief outplacementtraject

Outplacement bij gelijktijdig ontslag van meerdere medewerkers Ons uitgangspunt is een totaalaanpak voor het outplacementvraagstuk. Hierbij nemen wij u als opdrachtgever zoveel mogelijk werk uit handen, maar behoudt u toch volledig grip op de voortgang van het totale project en daarmee de kosten van outplacementbegeleiding. Gedurende het outplacementtraject wordt iedere cliënt individueel begeleid. De aanpak van de individuele begeleiding wordt aangepast aan de individuele behoefte teneinde zo goed en zo snel mogelijk bij het gewenste doel te komen.

Vier fasen in de begeleiding

1. Oriëntatie

Deze fase legt het fundament voor de verdere begeleiding: wederzijds vertrouwen. We kijken wat de beste weg is om zo snel mogelijk een andere werkkring te vinden.

Iedere medewerker krijgt een inlogcode voor ons virtueel mobiliteitscentrum waar actuele vacatures, tips en trucs en een online werkboek zijn te vinden. De medewerker heeft gemiddeld één keer per twee weken persoonlijke gesprekken of bijeenkomsten. De uitkomsten van de oriëntatiefase (loopbaanadvies) bepalen de inhoud van het verdere traject.

2. Inventarisatie

We maken een gedegen analyse. Dat doen we door middel van persoonlijke gesprekken, testen en assessments. Deze testen en assessments hebben wij in eigen beheer. De medewerker krijgt inzicht in de eigen kwaliteiten, gedrag en ambities.

3. (Zelf)ontwikkeling en coaching

We bespreken of er verbetering nodig is op specifieke kennis- en vaardigheidsgebieden.

Coaching op specifieke ontwikkelpunten is een optie. Daarnaast gaan we aan de slag met het optimaliseren van het curriculum vitae en kunnen we een video-cv realiseren.

4. Solliciteren

In deze fase gaan we gericht op zoek naar ander werk voor de medewerker. Dit kan individueel of in groepen (sollicitatietraining). We kunnen ook samenwerken met intermediairs om de slagingskans te vergroten. We richten ons op alle manieren van werk vinden en hebben veel ervaring in het benutten van social media in dit proces. Personal branding is daarbij een specialiteit.

Madeline Bruin

Madeline Bruin-Treffers Sales Manager

Beste Bob, nogmaals enorm bedankt voor je coaching, hulp en persoonlijke noot die je aan het geheel hebt gegeven!

Mentink

Marco Projectmanager | Senior hardware engineer | Software engineer

Wat mij bij Tjellens een erg goed gevoel geeft is de persoonlijke aandacht en begeleiding die je er krijgt. Jij wordt centraal gesteld. Er word echt goed gekeken naar waar jouw ambities liggen en naar datgene wat het best bij jou past... en wat niet!

wilfred boesveld

Wilfred Boesveld Vice President Technical Engineering at Bosch Security and Safety Systems

"Hoi Bob, hoe kan ik jou vergeten… (hoe hard ik dit ook probeer, dat gaat me niet lukken). Ik hoop jou weer vaker te zien / horen, als je jouw grenzen richting Eindhoven verlegt".

Ruben Zieverink

Ruben Zieverink Manager

Wij hebben het persoonlijke, professionele, directe en natuurlijk humoristische contact met Bianca als zeer prettig en waardevol ervaren! Ze heeft ons geholpen met het vinden, maar vooral binden van een aantal nieuwe (technische) collega’s. Wij kunnen een samenwerking met Bianca / Tjellens absoluut aanraden! – SafanDarley

Koen van Wijk

Koen van Wijk Business Intelligence Consultant

"In het mooie pand van Tjellens voel je je direct op je gemak. Onder het genot van een lekker kopje koffie vond ik vooral de persoonlijke benadering opvallend. Het gaat er bij Tjellens om dat ze eerst jou als persoon leren kennen. Op basis daarvan word gekeken wat voor soort bedrijf bij je zou passen. De betrokkenheid van de recruiters is groot. Ik kreeg nog regelmatig een berichtje met de vraag hoe het gaat en of alles bevalt. Hierin vind ik Tjellens onderscheidend en ik zou ze zeker aanraden"!

Eelo Gitz

Eelo Gitz CEO Wiefferink

Voor praktisch alle acties die we nemen of genomen moeten worden om ons personeelsbestand verder te professionaliseren in vervangende, aanvullende of uitbreidende zin vallen wij terug op de prettige en professionele hulp van Tjellens. Prettig omdat de communicatie altijd flitsend gaat en zowel reactief als proactief is. Prettig omdat dankzij meedenken en helpen evalueren we iedere keer tot goede resultaten komen en goede inzagen in persoonlijkheden van onze mensen en kandidaten. Professioneel omdat op alle vlakken en in alle geledingen van hun en onze organisatie communicatie mogelijk is en vlekkeloos verloopt.