Collectief outplacementtraject

Outplacement bij gelijktijdig ontslag van meerdere medewerkers

Ons uitgangspunt is een totaalaanpak voor het outplacement-vraagstuk. Hierbij nemen wij u als opdrachtgever zoveel mogelijk werk uit handen, maar behoudt u toch volledig overzicht en grip op de voortgang van het totale project en daarmee de kosten van outplacementbegeleiding. Gedurende het outplacement-traject wordt iedere cliënt individueel begeleid, persoonlijk of online. De aanpak van een individuele begeleiding wordt aangepast aan de individuele behoefte, teneinde zo goed en zo snel mogelijk bij het gewenste doel te komen.

Er zijn subsidies beschikbaar, wij informeren u graag over de mogelijkheden. Daarnaast voorziet Tjellens in een landelijke dekking en beschikt onze organisatie over een uitgebreid netwerk met professionele coaches, bedrijven in verschillende sectoren en heeft Tjellens toegang tot het actueel landelijk vacature-aanbod.

Vier fasen in de begeleiding

1. Oriëntatie

Deze fase legt het fundament voor de verdere begeleiding: wederzijds vertrouwen, essentieel voor een goede start van dit loopbaantraject. Samen onderzoeken we welke route het best bij de medewerker past om de carrièreswitch solide in te steken en zorgvuldig af te ronden.

Iedere medewerker krijgt een inlogcode voor ons virtueel mobiliteitscentrum waarin een online werkboek, tips en trucs en actuele vacatures te vinden zijn. De medewerker heeft gemiddeld ééns per twee weken een persoonlijk gesprek met de Loopbaancoach eventueel met aanvullende meetings en events. De uitkomsten van de oriëntatiefase (loopbaanadvies) bepalen de inhoud van het verdere outplacementtraject.

2. Inventarisatie

We maken een gedegen analyse. Dat doen we door middel van persoonlijke gesprekken, testen en assessments. Deze testen en assessments hebben wij in eigen beheer. De medewerker verkrijgt hierdoor inzicht in de eigen kwaliteiten, gedrag en ambities.

3. (Zelf)ontwikkeling en coaching

We bespreken of er verbetering nodig is op specifieke kennis- en vaardigheidsgebieden. Coaching op specifieke ontwikkel-punten is een optie. Daarnaast gaan we aan de slag met het optimaliseren van het curriculum vitae dat we kunnen aanvullen met een video-cv.

4. Solliciteren

In deze fase gaan we gericht op zoek naar ander werk voor de medewerker. Dit kan individueel of in groepsverband (sollicitatietraining). Het is ook mogelijk om samen te werken met intermediairs, mocht het nodig zijn de slagingskans te vergroten. We richten ons op verschillende invalshoeken bij het vinden van werk waarbij we onze uitgebreide ervaring en de mogelijkheden op het gebied van Social Media communicatie delen met de deelnemers. Één van de vormen van Personal branding, en een essentieel onderdeel en specialiteit van Tjellens Loopbaan Professionals.

Madeline Bruin

Madeline Bruin-Treffers Sales Manager

Beste Bob, nogmaals enorm bedankt voor je coaching, hulp en persoonlijke noot die je aan het geheel hebt gegeven!

Mentink

Marco Projectmanager | Senior hardware engineer | Software engineer

Wat mij bij Tjellens een erg goed gevoel geeft is de persoonlijke aandacht en begeleiding die je er krijgt. Jij wordt centraal gesteld. Er word echt goed gekeken naar waar jouw ambities liggen en naar datgene wat het best bij jou past... en wat niet!

wilfred boesveld

Wilfred Boesveld Vice President Technical Engineering at Bosch Security and Safety Systems

"Hoi Bob, hoe kan ik jou vergeten… (hoe hard ik dit ook probeer, dat gaat me niet lukken). Ik hoop jou weer vaker te zien / horen, als je jouw grenzen richting Eindhoven verlegt".

Ruben Zieverink

Ruben Zieverink Manager

Wij hebben het persoonlijke, professionele, directe en natuurlijk humoristische contact met Bianca als zeer prettig en waardevol ervaren! Ze heeft ons geholpen met het vinden, maar vooral binden van een aantal nieuwe (technische) collega’s. Wij kunnen een samenwerking met Bianca / Tjellens absoluut aanraden! – SafanDarley

Koen van Wijk

Koen van Wijk Business Intelligence Consultant

"In het mooie pand van Tjellens voel je je direct op je gemak. Onder het genot van een lekker kopje koffie vond ik vooral de persoonlijke benadering opvallend. Het gaat er bij Tjellens om dat ze eerst jou als persoon leren kennen. Op basis daarvan word gekeken wat voor soort bedrijf bij je zou passen. De betrokkenheid van de recruiters is groot. Ik kreeg nog regelmatig een berichtje met de vraag hoe het gaat en of alles bevalt. Hierin vind ik Tjellens onderscheidend en ik zou ze zeker aanraden"!

Eelo Gitz

Eelo Gitz CEO Wiefferink

Voor praktisch alle acties die we nemen of genomen moeten worden om ons personeelsbestand verder te professionaliseren in vervangende, aanvullende of uitbreidende zin vallen wij terug op de prettige en professionele hulp van Tjellens. Prettig omdat de communicatie altijd flitsend gaat en zowel reactief als proactief is. Prettig omdat dankzij meedenken en helpen evalueren we iedere keer tot goede resultaten komen en goede inzagen in persoonlijkheden van onze mensen en kandidaten. Professioneel omdat op alle vlakken en in alle geledingen van hun en onze organisatie communicatie mogelijk is en vlekkeloos verloopt.