fbpx

Het is weer komkommertijd!

Privé: Bianca ten Pas 08/02/2019

De vakantieperiode is aangebroken, het is komkommertijd! We weten dat dit een rustige zomerperiode is waarin er weinig zakelijke activiteit en weinig nieuws is. Maar vanwaar noemen we deze periode eigenlijk “komkommertijd”?

Veel gebruikt

Het woord “komkommertijd” is al heel oud. Tot nu toe stamt de oudste vindplaats van het Nederlandse woord uit 1787. Het vermoeden bestaat dat het woord is overgenomen van het Duitse “Sauregurkenzeit” (zurebommentijd). Stel dat Louis van Gaal dit woord zou vertalen naar het Engels (Cucumber Time) zal dit zelfs in Engeland worden herkend. Ook in het Deens en Pools wordt het woord gebruikt. En in het Zuid-Afrikaans wordt de term “gooseberrytime”(kruisbessentijd) gehanteerd.

Herkomst

Van oudsher was de zomerperiode voor komkommer-telers een erg drukke tijd. De komkommer is immers een zomerproduct (net als de zurebom en de kruisbes).Vermoedelijk ligt de herkomst van deze uitdrukking dan ook hier. Terwijl de telers het van de zomerperiode moesten hebben, was er in andere vakgebieden niets te doen. In de loop der jaren is het woord “komkommertijd” steeds meer geassocieerd met het gebrek aan gebeurtenissen en nieuwswaarde.

Komkommertijd bij Tjellens

Ook bij Tjellens Loopbaanprofessionals is het momenteel wat rustiger. Maar, wij zitten niet stil. Tjellens is gedurende de zomerperiode gewoon geopend, weliswaar met een wat kleinere bezetting, maar wij werken gewoon door. Toch haken wij aan aan de komkommertijd. Dat blijkt vooral uit dit blog: Deze blinkt immers niet uit van nieuwswaarde, nietwaar?

Bianca ten Pas,

Senior Recruiter

Tjellens is een volwaardig strategisch recruitmentpartner voor technische functies. Een partij die met je meedenkt, jou adviseert en ontzorgd. Wil jij weten wat Tjellens voor je kan betekenen? Bel ons gerust op 074-7508818

Meer blogs lezen van Bianca? Klik hier.