Recruitment uitbesteden: RPO

Kom je zelf niet toe aan het werven van nieuwe medewerkers? Of heb je moeite met het vinden van de juiste kandidaat en zoek je iemand die je hierbij ondersteunt? RPO is de oplossing. Daarmee haal je professionele recruitment in huis en behoud je flexibiliteit. Lees hoe RPO of Recruiter on Demand bij Tjellens werkt.

Wat is RPO?

Recruitment Process Outsourcing, is een samenwerking tussen een bedrijf en een recruitment professional. RPO omschrijven we ook wel als Recruiter on Demand of ook wel als rent-a-recruiter. Deze specialist neemt het recruitment-proces deels of compleet van je over. Bij ons blijf je als klant de proceseigenaar en maak je telkens de keuze voor (gedeeltelijk) uitbesteden of zelf werven. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze manier van werven. Het biedt flexibiliteit en professionele ondersteuning bij werving en selectie. Werven op deze wijze geeft 93% kans op een succesvolle invulling van de vacature.

Hoe werkt RPO?

Je kan de Tjellens-recruiter zien als een flexibel in te zetten collega. Oftewel een Recruiter on Demand. Wij stellen de vacaturetekst op, stemmen de arbeidsmarktcampagne af, staan de sollicitanten te woord en zorgen voor een eerste screening. Eventueel in combinatie met een assessment.

We ontwikkelen een campagne voor je vacature om een zo groot mogelijk bereik te creëren. Onderdelen van deze wervingscampagne zijn bijvoorbeeld een speciale ‘werken bij’-website, inzet van social media en ons eigen netwerk.

RPO zorgt voor een kwantitatieve en hoog kwalitatieve instroom van personeel en het verbetert daarmee de continuïteit van je organisatie. Tegelijkertijd realiseer je een kostenbesparing doordat onze expertise flexibel in te zetten is.

Waarom RPO door Tjellens?

Bij ons geen broekies of cowboys in het team. Al onze recruiters zijn ervaren loopbaan professionals. Daarom bieden wij je bij RPO net dat beetje meer:

  • We kennen je bedrijf zo goed dat we snel schakelen en aan een half woord genoeg hebben;
  • Een goede match met jouw bedrijf en team is ons doel. Wij gaan voor een duurzame verbinding en stellen alleen (de beste) passende kandidaten voor;
  • We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en kansen voor jouw bedrijf;
  • Geen vacatures, dan ook geen kosten voor een recruiter. Weer een vacature? Wij staan voor je klaar;
  • Waarom zou je 1 recruiter in dienst nemen als je ook een heel team flexibel aan je organisatie kunt binden?

Flex Beheer en de Flex Academy onderzochten de aanbieders van Recruitment Process Outsourcing (RPO) voor de Nederlandse en de Belgische markt. Daarmee willen ze de sterk groeiende markt van RPO transparanter maken.

Lees op pagina 98 van het rapport Aanbieders van Recruitment Process Outsourcing (RPO) in Nederland en België hoe wij ons onderscheiden.

Wat zijn de kosten voor RPO?

Inzet van RPO door Tjellens kan op verschillende manieren. Kies voor RPO op basis van:

  • uren en een uurtarief;
  • een werving en selectie fee of
  • een aantal uren met een bonusfee bij succesvolle werving.

We bekijken graag welke RPO-oplossing bij jou past.

Met RPO door Tjellens haal je een team van specialisten in huis.
Wil je dat zelf ervaren? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op (074) 750 8818 of bel rechtstreeks met Bob van den Berg (06-4210 7944).