Bijenhotel Westermaat

Duurzaamheid Westermaat en Tjellens

bedrijven terrein Hengelo Campus Gelegen langs de A1

Heb je een vraag?

Vul het formulier in en Duurzaamheid Westermaat en Tjellens reageert op werkdagen binnen 24 uur.

Stel een vraag

    Tjellens heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Ons pand aan de Jan Tinbergenstraat 154 is duurzaam gebouwd. Wij leggen bij werving en selectie de focus op een duurzame match. Ook bij collega bedrijven op de Westermaat in Hengelo is duurzaamheid een belangrijke factor.

    Op Westermaat Campus werd gisteren een insectenhotel geplaatst door ondernemers. Dit is onderdeel van de inrichting van Westermaat Campus op basis van biodiversiteit. De Coöperatie Parkmanagement Westermaat Campus, de bedrijven op Westermaat Campus en de gemeente Hengelo hebben daarvoor vorig jaar de eerste stappen gezet. Verschillende groenvlakken zijn opnieuw ingericht met bloemenmengsels en Fleur Robuste. Samen de wereld een stukje mooier maken.

    Het bedrijvenpark Westermaat Campus staat bekend om de groene uitstraling, de mooie bedrijfspanden en de grote waterpartijen. Door Krinkels, de groenaannemer voor Campus, en parkmanagement is een meerjarenplan ontwikkeld voor de overgang naar biodiversiteit. Op een aantal locaties is het gazon omgezet naar een prachtig bloemenmengels en er zijn 20 nestkasten opgehangen. Het plaatsen van het insectenhotel sluit goed aan bij het verhogen van de biodiversiteit. Waar in het voorjaar en de zomer de bloemenmengsels aantrekkelijk zijn voor insecten zal het insectenhotel in de winter als schuilplaats worden gebruikt.

    De transitie naar biodiversiteit zal bijdragen aan een blijvende aantrekkelijke omgeving voor de medewerkers en bezoekers op de Campus. En het helpt in de bestrijding van de EikenProcessieRups. Het totale plan kent een 5 jarenplanning. ‘De uitdaging is om biodiversiteit en beeldkwaliteit goed samen te laten komen. Biodiversiteit moet niet leiden tot verrommeling, maar juist een bijdrage leveren aan een mooie werklocatie.