Bijzondere bedrijven: Vitelco Leather

Vitelco Leather staat bekend om ­­haar passie voor topproducten die perfect passen bij de behoeften van de klant.

Vitelco in beeld

Tjellens Loopbaan Professionals mag werken voor bijzondere bedrijven en organisaties. Tijd voor een introductie en we starten met: Vitelco Leather.

Vitelco Leather is opgericht door Vitelco en dit is een van de grootste kalverslachterijen van Europa. En maakt deel uit van PALI Group, de wereldwijd bekende veehandelsonderneming en vleesproducent. De organisatie staat bekend om ­­haar passie voor topproducten die perfect passen bij de behoeften van de klant. Het familiebedrijf (met de derde, actieve generatie) vindt het belangrijk dat de klant van over de hele wereld op een persoonlijke manier wordt geholpen. Dit zit in het DNA van de organisatie.

Voor de creatie van topkwaliteit kalfsleerproducten heeft Vitelco een eigen looierij. In deze looierij ontwikkelen en produceren ze producten van hoogstaande kwaliteit die ook nog eens compleet traceerbaar zijn.

Bij de productie van het kalfsleer gaat het altijd om huiden van eigen kalveren. Dit zijn kalveren uit houderijen, die ze zelf vervoeren en slachten in de eigen slachterij. Hierdoor kan Vitelco Leather continu de kwaliteit en de processen controleren en waarborgen. En staat Vitelco garant voor een duurzaam proces met oog voor het milieu en het welzijn van de dieren.

Al het kalfsleer en bewerkte kalfshuiden komen uit de eigen looierij waarmee Vitelco de volledige verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de huiden en het leer heeft. Door snel te schakelen tussen de slachterij en de looierij en door de beperkte afstanden kan de fase zouten en ontzouten worden overgeslagen. Dit is kostenbesparend en natuurlijk veel beter voor het milieu.

Tjellens Loopbaan Professionals biedt in opdracht van Vitelco Leather regelmatig vacatures aan. Klik hier voor meer informatie.
Wil je op de hoogte blijven van de vacatures van Tjellens Loopbaan Professionals dan kun je ook een Jobalert aanmaken. Weet je niet hoe je dat kunt doen? Bel ons: tel. 074 – 750 88 18.