JTI (Jungian Type Index)

De JTI is een persoonlijkheid assessment gebaseerd op de theorie van Carl Jung.

De Jungian Type Index ( de JTI persoonlijkheid – test of assessment) is gebaseerd op de theorieën van Carl Jung en ontwikkeld door de Noorse psychologen Hallvard E. Ringstad en Thor Ødegard. De uitkomst van deze test geeft inzicht in iemands persoonlijke voorkeur en persoonlijkheidstype.

De JTI of Jungian Type Index test of assessment biedt zelfinzicht en inzicht in groeimogelijkheden en is een persoonlijkheid test. Er komen bij de JTI concrete aanknopingspunten uit om samenwerking en communicatie met anderen te verbeteren. Geeft duidelijkheid over welke zaken je energie kosten en waarvan je energie krijgt! Het maakt ook duidelijk op welke uitgangspunten je een beslissing neemt. Er is geen goed of fout. Het gaat om de volgorde van iemands voorkeuren en hoe deze optimaal te benutten. Dat maakt de JTI uniek!

De test is gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung (een tijdsgenoot van Sigmund Freud).

De vier dimensies leiden uiteindelijk tot zestien verschillende typebeschrijvingen. We hechten grote waarde aan de persoonlijke uitleg van de uitkomsten van de JTI. Alleen consultants met een JTI-accreditatie mogen een evaluatie uitvoeren. Bij Tjellens is dit Bob van den Berg. Lees hier meer over de achtergond van Bob of bekijk zijn LinkedIn profiel Hier.

Achtergrond informatie over de JTI is ook te vinden via de Jungian Type Academy, de overkoepelende organisatie voor de JTI in Nederland. Een partner van Tjellens in dit soort opdrachten.

Bob van den Berg: “JTI test biedt meerwaarde voor werknemer én werkgever. Door ze de JTI test te laten doen krijg je als werkgever meer inzicht in de voorkeuren van je mensen. En je kunt daarmee rekening houden in de samenstelling van teams en afdelingen. De samenwerking en communicatie wordt aanzienlijk beter doordat collega’s begrip hebben voor elkaar omdat ze weten waar iemands voorkeur ligt.”