fbpx

Kijkje achter de schermen bij Bisoton

Chris Lemmens 03/23/2022

Voor dit kijkje achter de schermen bij Bisoton heb ik een afspraak gemaakt met Melinde Visch. Zij is verantwoordelijk voor de afdeling HR en zoekt een collega die het team 24 uur in de week kan komen versterken.

Werken bij Bisoton
Wanneer Melinde op haar werk aankomt voelt het direct goed. Er hangt een sfeer van lekker samen werken in een vrolijke omgeving. Collega’s die elkaar op een leuke manier op de hak nemen maar ook echt naar je luisteren wanneer dat nodig is. Daarnaast het idee dat de dag altijd weer verrassingen heeft, vindt Melinde leuk. Je hebt uiteraard je agenda en actiepunten maar regelmatig  komen andere zaken op je pad die je aandacht vragen. Enerzijds kun je dus werken aan je actiepunten en anderzijds moet je je flexibiliteit aanspreken om in te springen op een vraag of een situatie. Dat maakt het allemaal erg leuk.

Over Melinde
Melinde is samen met haar collega HR assistente verantwoordelijk voor het team. Manager wil ze niet genoemd worden, maar voor MT lid en degene die HR binnen Bisoton van de grond af heeft opgebouwd zet ze een handtekening. Ze heeft veel op haar bordje: HR-strategie bedenken, sollicitatiegesprekken voeren, advies geven over HR-vraagstukken, verslagen schrijven, subsidies aanvragen,…. Ondertussen zit ze ook aan de receptie als dat even nodig is.
Ik vind haar een HR-troubleshooter. Er wordt een beroep gedaan op haar veelzijdigheid. Het feit dat ze nooit echt weet wat de dag gaat brengen, maakt het voor haar zo leuk. Graag wil ze nu meer ruimte hebben om zich te focussen op langere termijn doelen. Om die tijd te creëren zoekt ze aanvulling voor het team in de vorm van een HR Adviseur die verantwoordelijk wordt voor een eigen portefeuille.

Hoe Melinde terecht kwam bij Bisoton
Vanuit haar privé situatie heeft Melinde altijd al veel van doen gehad met mensen uit de bouwwereld. Het is een wereldje waarin mensen op een open en prettige manier met elkaar omgaan. Haar type mensen! Ze heeft tijdens haar studie ervaring opgedaan bij een ander type bedrijf en een grotere organisatie. Ondanks dat het een mooi bedrijf was, met leuke mensen en interessante mogelijkheden trof ze bij haar afstudeeronderzoek bij Bisoton een cultuur die haar past.
Samen hard werken en zeker een tijd voor een lolletje. Gezelligheid en inhoudelijk werken gaan hier hand in hand. Dat was voor haar de reden om na haar onderzoek te solliciteren bij Bisoton en ze is niet meer weggegaan. Nu staat ze aan de vooravond van een volgende stap die de HR-afdeling moet gaan zetten.

Wil jij HR Adviseur bij Bisoton zijn?
De diversiteit van het werk, werkend in alle hoeken van de organisatie, waarbij ieder zijn unieke verhaal heeft en zijn eigen persoonlijkheid. Die spanning maakt het werken als HR-adviseur echt interessant. Daarnaast heb je je eigen verantwoordelijkheid en wordt initiatief beloond. Een verantwoordelijke rol waarin je de vrijheid hebt om ook buiten je eigen domein betrokken te worden bij vraagstukken. In een omgeving waar persoonlijke groei serieus wordt genomen. Ondanks de platte organisatie is er heel wat mogelijk.

Wanneer jij in een prettige en open werksfeer wilt werken, je in de mannencultuur je weg kan vinden, je humor hebt en je voldoende kennis van het HR-vak en een ondernemende houding hebt? Dan ziet Melinde je graag aanschuiven aan het bureau dat voor je klaar staat in de moderne kantooromgeving van Bisoton.