Visvriendelijke Engineering: Ontwikkeling & innovatie.

Bob van den Berg 08/27/2020

Visvriendelijke Engineering: Ontwikkeling & innovatie.

Hofmeijer engineering heeft voor oppervlaktewater een eigen pompenrange ontwikkeld die als visvriendelijk en duurzaam kan worden betiteld. Ontwerp en uitvoering zijn zo gekozen dat de in het water aanwezige vis zo min mogelijk hinder ondervindt tijdens het verpompen van het water. Echt visvriendelijk dus!

Dit type pomp kan in diverse variaties volledig volgens de wensen van de klant worden uitgevoerd. Waarbij series ook mogelijk zijn. Hofmeijer kan het ontwerp, de ontwikkeling en de werktuigbouwkundige berekeningen behartigen voor de meest voorkomende roterende werktuigen. Ze maken hierbij gebruik van solid edge, “CF turbo, Simerics  voor stroming en capaciteit berekeningen op basis van CFD. Innovatie en duurzaamheid gaan hierbij hand in hand.

Door goede engineering kan capaciteitsverhoging worden bewerkstelligd. Meer hierover is op de website van Hofmeijer zelf te vinden. Voor de uitbreiding van het team zijn ze op zoek naar een engineer.

De Hofmeijer MP ecoFish pompen combineren een hoog rendement met ecologisch bewustzijn. Wij hebben voor oppervlaktewater een eigen pompenrange ontwikkeld die een visvriendelijk certificaat heeft. De ecoFish is door een onafhankelijk bureau getest en bestempeld als visvriendelijk en laat meer dan 97% van de vissen levend door de pomp. Dit type pomp kan in diverse materialen en variaties volledig custom made worden uitgevoerd. Binnen het gegeven werkgebied bieden wij een pomp rendement van minimaal 75%.  uiteraard kunnen wij het gehele natte pad visvriendelijk voor u uitwerken en uitleggen op een optimaal rendement.

De ecoFish-400R is een centrifugaalpomp met een zeer hoog rendement tot ruim boven 80%. De pomp is door een onafhankelijk adviesbureau getest als visveilig, tijdens de test zijn meer dan 99% van de vissen levend door de pomp gekomen. De pomp kan op toerentallen tussen de 300 en de 600 rpm draaien. Standaard hebben deze pompen een kortsluitanker motor. De pompen kunnen ook worden uitgevoerd met een permanentmagneet motor, deze hebben een hoger rendement, hebben een lager gewicht, produceren minder geluid en zijn lager dan de kortsluitanker motor.

Een echte visvriendelijke pomp.
Hofmeijer heeft als specialisatie een duurzame oplossing om de visstand op pijl te houden: visvriendelijke pompen.