Vitelco Leather, een bezoek aan een bijzonder bedrijf

Haije Wout Swart 01/23/2020

Als recruiter sta je in contact met een diversiteit aan bedrijven en nog meer contacten. Daarom vind ik dit werk zo ontzettend interessant. Geen bedrijf is hetzelfde, ook al opereer je in dezelfde markt. Geen functie is hetzelfde omdat iedere organisatie een ‘eigen gezicht’ heeft.

Vorige week had ik een unieke ervaring bij het bezoek aan een heel bijzonder bedrijf, Vitelco Leather in Lichtenvoorde. Natuurlijk heeft een dergelijk bezoek een doel. Je hebt een beeld bij dit doel en vanuit je vak-specialisme heb je in basis een beeld dat past bij een bedrijf en bij een functie.

De rondleiding bij Vitelco was, zoals ik al schreef, uniek. Vitelco looit, kleurt en bewerkt huiden van runderen en kalveren en produceert halffabricaten (wet-blue, crust) en diverse soorten leder voor de mode-, automobiel- en meubelindustrie. Kennis maken met het productieproces én de unieke mensen van Vitelco nuanceerde mijn beeld, zowel van de organisatie als van de medewerkers. Zo zie je maar weer, vaak is het net niet zoals je had gedacht.

Mooi dat een dergelijke ontmoeting met jouw doel voor ogen kan leiden tot een vacature met een omschrijving die helemaal klopt. Wat wij zoeken voor Vitelco vind je in deze vacature.