Wat houdt de functie van Monteur TD Electrotechniek bij KME precies in?

Inzicht in de rol van Monteur TD Elektrotechniek bij KME

Wat zijn je dagelijkse taken?

Als Monteur TD Elektrotechniek bij KME speel je een cruciale rol in het onderhouden, analyseren en verhelpen van storingen aan het machinepark binnen de fabriek. De storingen kunnen zowel elektrotechnisch als mechanisch van aard zijn. Dit betekent dat je inzicht nodig hebt in verschillende technische disciplines, zoals elektro, PLC-systemen (Programmable Logic Controller), besturingstechniek, mechanica, hydraulica en pneumatiek.

Analyseren en verhelpen van storingen

Een van je belangrijkste verantwoordelijkheden is het analyseren en snel verhelpen van storingen aan machines en apparatuur. Dit is essentieel om productieverlies te minimaliseren. Preventief en correctief onderhoud staan centraal in je dagelijkse taken om ervoor te zorgen dat de productielijnen blijven draaien.

Preventief onderhoud en modificaties

Naast het verhelpen van storingen voer je preventief onderhoud uit en bereid je je voor op mogelijke problemen. Dit omvat het uitvoeren van modificaties, revisies of aanpassingen aan machines om productontwikkelingen en -verbeteringen te ondersteunen.

Het correct communiceren van materiaalbehoeften voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden is ook een belangrijke taak, waarbij nauwkeurigheid en planning essentieel zijn.

Vaak vereiste vaardigheden en ervaring

Relevante opleiding en technische expertise

De ideale kandidaat voor deze functie heeft een relevante technische Mbo-opleiding, bij voorkeur in Elektrotechniek met affiniteit voor Werktuigbouwkunde en/of Mechatronica. Ervaring met verschillende technische disciplines, zoals PLC-systemen, pneumatiek en hydraulica, wordt zeer gewaardeerd.

Persoonlijke eigenschappen

Naast technische vaardigheden zijn persoonlijke eigenschappen zoals collegialiteit, nauwkeurigheid, proactiviteit, zelfstandigheid en goede communicatievaardigheden van groot belang voor deze functie. Door samen te werken met verschillende afdelingen zoals werkvoorbereiding en engineering, draag je bij aan oplossingen die het productieproces ten goede komen.

Wat KME te bieden heeft

KME biedt voor deze functie een bovengemiddeld salaris conform de CAO Metalektro. Je komt terecht in een prettige werksfeer waar een enthousiast en zelfsturend team opereert. Bovendien krijg je ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder trainingen en opleidingen.

Je werkt in een moderne werkplaats met uitstekende faciliteiten. Flexibiliteit is een belangrijk aspect van deze functie, waarbij er opties zijn voor zowel dagdiensten als ploegendiensten, afhankelijk van jouw voorkeuren.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op via Tjellens Loopbaan Professionals voor meer informatie.

Conclusie

In de rol van Monteur TD Elektrotechniek bij KME ben je een essentiële schakel in het draaiende houden van de productielijnen. Met een mix van technische vaardigheden en persoonlijke eigenschappen help je bij het voorkomen en oplossen van problemen, waardoor de fabriek efficiënt blijft functioneren. Zie je jezelf al in deze dynamische en uitdagende functie? Neem dan snel contact met ons op!

Wil je dit bericht offline lezen? Klik PDF brochure

Veelgestelde Vragen

  1. Moet ik ervaring hebben met PLC-systemen?Ja, ervaring met PLC-systemen is zeer gewenst voor deze functie.
  2. Welke dienstopties zijn er beschikbaar?De functie staat open voor zowel dagdiensten als ploegendiensten, afhankelijk van jouw voorkeur.
  3. Is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?Ja, KME biedt ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen.