Werken bij Absolute Cycling

Chris Lemmens 06/07/2021

Om een beter beeld te krijgen van de organisatie Absolute Cycling hebben we gedacht om iemand achter de schermen te interviewen. In geval van Absolute Cycling was dit één van de aandeelhouders namelijk oud profwielrenner Maarten Tjallingii.

Je kunt Maarten kennen uit zijn periode als professioneel wielrenner bij de Rabobank-ploeg (welke intussen is getransformeerd tot de Jumbo Visma ploeg). Naast andere persoonlijke prestaties zal ieder het meest tot de verbeelding spreken dat hij bij de Giro in 2016 in de etappe van Nijmegen naar Arnhem als eerste bovenkwam op de Posbank en daarmee de blauwe bergtrui pakte. Intussen is hij uit het profcircuit en coacht hij individuen en teams naar een optimaal en effectief presteren. Daarnaast is hij wielerambassadeur voor de stad Arnhem en wordt hij nog regelmatig gevraagd om zijn commentaar te geven tijdens wielerwedstrijden

Waarom heb je je verbonden aan Absolute Cycling?
De reden waarom ik bij Absolute Cycling aan boord ben gegaan heeft vooral te maken met de enorme bevlogenheid die ik zie in Harm (red. de oprichter). Wanneer iemand met zoveel passie staat achter zijn overtuiging dan moet je hem gewoon helpen. Daarnaast is er inmiddels een mooi team gegroeid die zich allemaal met een enorme gedrevenheid inzetten om Absolute Cycling tot een succes te maken. En uiteraard het product zelf: wanneer onze verwachtingen uitkomen wordt Absolute Cycling marktleider in deze markt!

Dat zijn nogal uitspraken Maarten!?
We ontwikkelen de slimste fietscomputer en weten hoe we het moeten doen. Ieder teamlid draagt vanuit zijn kwaliteit bij en iedereen is overtuigd dat we de doelstelling gaan bereiken. We vormen met z’n allen de brede schouders waarop de uitdagingen steunen. En eenmaal op de markt zijn we in staat om nog verder te ontwikkelen. Gewoon omdat we als team zo in elkaar zitten en samenwerken. Dromen zijn om te bereiken en dat doe je door samen heel hard ervoor te werken.

Je vertelt met heel veel overtuiging over het team, maar hoe zit het met de computer zelf dan?
Die zit zo vol met technologie… De diverse algoritmes die ervoor zorgen dat je heel nauwkeurige data krijgt, de machine learning principes die ervoor zorgen dat jouw computer zich gaat voegen naar jouw gebruik, het enorme gebruikersgemak tijdens en na het fietsen. Je komt thuis van de rit en alle gegevens staan al klaar om doorgenomen te worden. Zo zijn nog meer technische details te melden. En dan nog het design! Het is een heel mooi apparaat dat erg mooi staat op je fiets.

Ik vergelijk het wel met de Apple-producten. Behalve het gemak ziet het er ook nog heel mooi uit. We hanteren eigenlijk dezelfde uitgangsprincipes als bij Apple. We wijken af van de standaard en verbeteren met een nieuwe standaard. Dat is wat we willen!
Het Pipi Langkous adagium: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.
Uiteindelijk heb je een onderscheidend apparaat. Ik geloof dat deze combinatie goud waard is.

Waarom zou ik willen werken bij Absolute Cycling?
De kick om mee te werken aan iets nieuws, bij te dragen aan een vernieuwend product. Je gaat werken bij de organisatie die de navigatie en datacollectie in de fietsmarkt wezenlijk gaat veranderen. Daar wil je toch bij zijn? Vanuit deze rol heb je daarin ook nog eens de cruciale regiefunctie! Kun je later op terugkijken….dat heb ik verwezenlijkt! Uiteraard niet alleen maar dat weet je zelf ook wel.